Представяне на музикална книга на Мирослав Моравски ,,Да опазиш Сребра невяста“

Книжарница и галерия ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за представяне на музикална книга ,,Да опазиш Сребра невяста“ от Мирослав Моравски на 25. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Детската кулинарна книга на Kaufland - в специална промоция за Великден
22 Април 2024 V+O Communication

Освен богатия асортимент от свежи и качествени храни, за Великден Kaufland предлага и полезен и интересен подарък за цялото семейство – кулинарната книга от деца за деца „Моето първо кулинарно приключение“. От днес притежателите на Kaufland Card могат да я закупят на специална цена с 60% намаление само за 9,99 лв.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Пнин“ от Владимир Набоков

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на НБУ с тема „Разговор за „Пнин“ от Владимир Набоков“ на 24. април 2024 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.
Водещи на срещата са проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. Морис Фадел, д.н.

Свят и свобода, или за необходимостта на философията

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за разговор по повод тристагодишнината от рождението на Имануел Кант във връзка с появата на книгата „Свят и свобода“ (НБУ, 2023) от Боян Манчев на 22. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 208 години от рождението на Шарлот Бронте

Шарлот Бронте ще бъде представена от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на „НБУ В ЦЕНТЪРа“ на 21. април 2024 г. в 10.00 ч.

Изложба „Да докоснеш небето“

16 април – 8 май 2024 г. , Библиотека на Нов български университет, II етаж
Изложбата „Да докоснеш небето“ от книги и статии е посветена на 40-годишнината от организирането на българската експедиция до Еверест през април-май 1984 г. и успешното покоряване на върха от петима българи – Христо Проданов, Методи Савов, Иван Вълчев, Кирил Досков и Николай Петков. Освен първото изкачване на най-големия осемхилядник от български алпинисти, експедицията е белязана от още две големи постижения в алпинизма, дело на Христо Проданов – първото изкачване по Западния гребен без кислород и първото изкачване през април, месецът с най-тежки климатични условия в Хималаите.

Представяне на книгата „Последните романтици“ от Чани Родригес

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за участие в представяне на книгата „Последните романтици“ от Чани Родригес на 17. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Събитието е с участието на Мария Пачкова и Пламен Димитров.