Над 1 млн. лв. инвестира Kaufland България в каси на самообслужване през 2024 г.
15 Април 2024 V+O Communication

Шест броя каси на самообслужване вече са на разположение на клиентите на Kaufland България във филиала на веригата в Перник – Христо Смирненски. Те са част от инвестиционната програма на ритейлъра за 2024 г., според която над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани целево в каси на самообслужване в цялата страна. През настоящата година компанията планира да добави десет чисто нови зони за самообслужване и да разшири още пет съществуващи. Така на разположение на клиентите ще бъдат общо над 80 нови каси, които ще бъдат поставени в нови филиали или в такива, на които им предстои модернизация. От първото внедряване на касите през 2021 г. във филиала в кв. Банишора, София, до днес, веригата разполага с общо 229 каси за самообслужване в 36 магазина в цялата страна.

Според експерти, лихвите по тях може да се повишат с 0,5%
14 Април 2024 Targetbox

След период на ниски лихви, ипотечните кредити в България може да поскъпнат в близко бъдеще. Според експерти, лихвите по тях може да се повишат с 0,5% до средата на годината.

Автокино под звездите на паркингите на Kaufland във Варна и Добрич
12 Април 2024 V+O Communication

Уникалният автокино фестивал с български филми стартира тази вечер (12 април) във Варна на паркинга на Kaufland – Възраждане на бул. „Република" 60. Точно в 20:00 часа ще бъде прожектиран хитовия филм „Диада“. Автокино @Kaufland ще продължи същата вечер с „Уроците на Блага“ в 21:40 ч, а на 13 април зрителите ще могат да се насладят на „Пулсът на танца“ (от 20:00 ч) и „Чума“ (21:50ч). На 14 и 15 април фестът се мести на паркинга на Kaufland на ул. „Дунав“ 55 в Добрич. Хитовите български заглавия ще могат да бъдат гледани под звездите и там за радост на всички киноманиаци.

„Книги за смет“ започва от 20 април в Благоевград с нова инициатива и регламент
12 Април 2024 V+O Communication

Дванадесет години след първото си издание в София, най-голямата национална еко-инициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето - „Книги за смет“, започва новото си издание в страната. Кампанията, която ще премина през 10 български града, обявява началото и на нов дългосрочен проект, посветен на кирилицата – „Буквите, които ни свързват”. Под това мото всяка година една буква от азбуката ще бъде представена под формата на специално издание. Така участващите в кампанията ще имат възможност да колекционират и съберат цялата азбука през следващите години. От началото на инициативата в България са рециклирани над 120 тона пластмаса и са раздадени книги на стойност над 1 млн. лв.

ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ПО ПРИОРИТЕТ 1 „ИНТЕГРИРАНО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ“ НА ПРР

Областният информационен център-Варна се включи в информационен ден за разясняване условията и указанията за кандидатстване с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Той е насочен към градското развитие с териториален обхват десетте големи градски общини в страната, сред които е Община Варна.

Телерик Академия обяви старта на изцяло нова програма Upskill Data Engineer
11 Април 2024 Telerik Academy

Според Световния икономически форум нуждата от специалисти по анализ и обработка на данни очаква да нарасне до 30-35% в световен мащаб.

Американска търговска камара в България стартира втория проект от Инициативата EmpowerHer за 2024 г. – Rise to Shine:Empower Next Gen Talents, който иска да помогне за ранното кариерно ориентиране сред гимназисти
11 Април 2024 myPR

Проектът Rise to Shine обединява професионалисти от компании-членове на Американска търговска камара, които ще споделят насоки за ранно кариерно ориентиране – както за момичета, така и за момчета – в няколко гимназии в София и други градове в България.