Българската компания Екомаат стартира участие в мащабен научноизследователски проект за разработване на безопасни и устойчиви растителни козметични съставки
25 Октомври 2021 myPR

InnCoCells ( Иновативни козметични продукти с висока, добавена стойност от растения и растителни клетки) е четиригодишен, съвместен, изследователски проект, който има за цел коренно да промени начина, по който се откриват, произвеждат и развиват козметичните съставки в утвърдени козметични продукти.

Софтуерната компания Scalefocus открива втори офис в Северна Македония
25 Октомври 2021 myPR

Софтуерната компания Scalefocus стъпи на пазара в Северна Македония през 2019 г. с отварянето на офис в Скопие.

ТВЕЛ произведе прототип на ядрено гориво за първата в света АЕЦ с малка мощност с реактор РИТМ-200Н
22 Октомври 2021 Icona communications group

Специалисти от Машиностроителния завод на горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, произведоха прототип на касета с ядрено гориво за реактор РИТМ-200Н, който ще бъде монтиран в първата в света наземна АЕЦ с малка мощност в Република Саха (Якутия).

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ
21 Октомври 2021 myPR

FlixMobility („Компанията“), глобалният доставчик на мобилност на марките FlixBus и FlixTrain, обяви днес, че е придобила Greyhound Lines, Inc. („Greyhound“), най-големият доставчик на автобусен транспорт на дълги разстояния в САЩ, от FirstGroup plc.

Нестле отчита продажбите за първите 9 месеца на 2021 г., повишава насоките за органичен ръст на продажбите за цялата година
21 Октомври 2021 myPR

Органичният ръст достига 7,6%, с реален вътрешен ръст (RIG) 6,0% и ръст в цените 1,6%.

Бизнесът и университетите работят за търсени специалности на пазара на труда

Представители на бизнеса и на университетите работят заедно за създаването на модерни програми по търсени специалности на пазара на труда.

Как да се предпазим от измами при обмяна на валута?
21 Октомври 2021 3CON

Все по-често чуваме за измами при обмяна на валута. Експертите от водещата финансова институция „Фактор И.Н.“ дават съвети как да се предпазим от най-честите измами. В днешния динамичен свят, когато пътуванията между държавите са почти ежедневие, обмяната на валута е сред най-честите финансови операции. За всяко пътуване зад граница имаме нужда от валута, за да се разплащаме в страната, която ще посетим.