Представяне на книгата „Круша златуша“ от Емил Коралов и даряване на книги, подходящи за работа с деца и възрастни с дислексия

На 21 декември 2022 (сряда) от 14:00 ч. в книжарницата на Нов български университет ще бъде представена книгата „Круша златуша“ от Емил Коралов. Събитието е организирано от Център за книгата, Център за подкрепа на студенти със СОП и Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през ноември 2022 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Премиера на книгата „Периодика и литература: Книга за сп. „Златорог“ (1920 – 1943)“

НБУ в ЦЕНТЪРа, Институт за литература към БАН и издателски център „Боян Пенев“ представят книгата „Периодика и литература. Книга за сп. „Златорог“ (1920 – 1943)“ с автори: Богомил Попов, Елизария Рускова, Елка Константинова, Мариета Иванова-Гиргинова, Надежда Александрова, Пенка Ватова на 12 декември от 18.00 ч.
Събитието ще се състои в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ на ул. „Г.С. Раковски“ 191Б и е с дискутанти проф. Михаил Неделчев и доц. д-р Елка Трайкова, а модератор е доц. д-р Мариета Иванова-Гиргинова.

Представяне на учебно издание „Въведение в морската биология. кратък курс“ от Даниела Пиларска и Стоян Лазаров

Център за книгата и департамент „Природни науки“ представят учебно издание „Въведение в морската биология. кратък курс“ от Даниела Пиларска и Стоян Лазаров на 12 декември 2022 г. от 16.20 ч. в книжарницата на Нов български университет.

Проф. Живка Винарова, д.м.н. представя трилогията „Здравната парадигма“

На 7 декември (сряда) от 17:00 часа в НБУ в ЦЕНТЪРа (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще бъде представена трилогията „Здравната парадигма“ на проф. Живка Винарова, д.м.н.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 85 години от смъртта на Антон Страшимиров

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 85 години от смъртта на Антон Страшимиров (15 юни 1872 – 7 декември 1937 г.), български писател, драматург, публицист и политик.

Careershow