Представяне на монографията „Вярващ, но не религиозен“ от Теодора Карамелска

Център за книгата представя монографията „Вярващ, но не религиозен: Български контексти на холистичната спиритуалност“ с автор Теодора Карамелска на 11. декември 2023 г. от 14.40 ч. в книжарницата на Нов български университет.

„Вълшебника“ от Колъм Тойбин показва лицето на Томас Ман, което не познавате
5 Декември 2023 myPR

Най-новото заглавие в каталога на ICU пасва като дълго търсено парченце в пъзела на издателския план.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през ноември 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Изложба „От Икар до космическия туризъм“

Изложбата от книги, статии и аудиовизуални документи включва документи, които са част от традиционните и електронни колекции на Библиотеката на Нов български университет.

Представяне на „Египетски приказки“, съставител и превод от староегипетски Сергей Игнатов

Център за книгата представя „Египетски приказки“ със съставителство и превод от староегипетски език на Сергей Игнатов на 6. декември 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет.

Представяне на общоуниверситетско издание „Успоредни животописи“ от Плутарх

Център за книгата представя общоуниверситетско издание „Успоредни животописи“ от Плутарх от поредицата „Агорà“ в превод от старогръцки език на проф. Богдан Богданов и проф. Петър Димитров, д.н. на 5. декември 2023 г. от 15.30 ч. в книжарницата на Нов български университет.

НБУ на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата

Изданията на Нов български университет ще бъдат изложени на 3 етаж, щанд 340, а посетителите могат да се възползват от 20% търговска отстъпка на почти всички заглавия.