Представяне на романа „Дневник на артиста“ от Албена Стамболова

На 22. февруари 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе представяне на романа „Дневник на артиста“ от Албена Стамболова.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Къщата край канала“ от Жорж Сименон

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Къщата край канала“ от Жорж Сименон“ на 22. февруари 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 140 години от рождението на Никос Казандзакис

Авторът ще представи гл. ас. д-р Екатерина Григорова, преподавател в департамент „Средиземноморски и Източни изследвания“ на НБУ, във видео, което ще бъде излъчено във Facebook страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 18. февруари 2023 г. в 10.00 ч.

Премиера на „(О)познай БАБА И ВНУК през стихове и звуци” - Пърформанс на Мимо Гарсия, базиран на книгата му „Баба и внук - подбрани опити за поезия”
3 Февруари 2023 Да говорим заедно

Премиера на пърформанса на съоснователя на платформата за помощ и подкрепа „Да говорим заедно”

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през януари 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

„Господин Изразителен“ – модерен прочит на мита за Нарцис от нобелистката Олга Токарчук и художничката Йоанна Консехо
31 Януари 2023 myPR

„Господин Изразителен“ обединява енергията на две силни творчески личности - носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук и Йоанна Консехо, лауреат на специалната награда „Рагаци“ от Болоня, за да се превърне в едно полиграфическо бижу с мощно въздействие върху всички сетива.

Представяне на монографията „Образованието и дигиталният преход в Европа – политики и нагласи“ с автор Елена Благоева

На 27. януари 2023 г. от 16.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе представяне на монографията „Образованието и дигиталният преход в Европа – политики и нагласи“ с автор Елена Благоева. 

Careershow