“Непозната форма на живот” – пътешествие по спиралата на времето
19 Февруари 2024 myPR

Дебютният роман на румънската литературна звезда Андрея Расучану, която вече познаваме с “Вятърът, духът, дъхът”, идва на български език в превод от Лора Ненковска

Временен достъп до е-книги на издателство De Gruyter в Нов български университет

Библиотеката на Нов български университет организира до 30. април 2024 г. временен достъп до електронни книги на издателство De Gruyter и неговите партньори, сред които са Stanford University Press, New York University Press, Fordham University Press, Düsseldorf University Press, Edinburgh University Press, Yale University Press.

Представяне на Годишник на департамент „Право“

Център за книгата и департамент „Право“ представят Годишник на департамент „Право“ на 14. февруари 2024 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ с любовна лирика за Свети Валентин

По случай празника на любовта книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ ще представи видео на 14. февруари 2024 г. в 10.00 ч. с подбрана любовна лирика, изпълнена от шест млади актриси, в едноименната фейсбук страницата.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през януари 2024 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Мимо Гарсия: „Обратни мисли“ е предстоящата книга на Емил Конрад, който е явление и пионер за обществото като цяло
6 Февруари 2024 Мимо Гарсия

Емил Конрад е явление в българското интернет общество. Той е пионер за развитието на инфлуенсърските среди, както и изобщо за налагането на YouTube у нас.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Мистични разкази“ от Едгард Алън По

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на НБУ с тема на „Разговор за „Мистични разкази“ от Едгард Алън По“ на 31. януари 2024 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.