Коалиция “За зелен рестарт” отбеляза три години работа в подкрепа на устойчивото и иновативно развитие на България
22 Май 2023 myPR

Коалицията, която превежда редица инициативи за подпомагане на зеления преход, е създадена през юни 2020 година по предложение на MOVE.BG. 

Съоснователят на платформата за психо-логопедична помощ и подкрепа „Да говорим заедно“ Мимо Гарсия присъства на представянето на „София и Софийска област - Бизнес, Култура & Туризъм”

Днес в Централен военен клуб бе представянето на инициативата на „К&П Адвъртайзинг” „София и Софийска област — Бизнес, Култура & Туризъм”

Allianz Global Pension Report 2023: Пукнатини в договора на поколенията
25 Април 2023 Алианц България

Българската пенсионна система получава оценка 3,4 – което показва необходимост от по-нататъшни реформи

НС да създаде комисии за извършване на реформи в подкрепа на устойчивото и иновативно развитие
25 Април 2023 myPR

Инициираната от MOVE.BG коалиция "За зелен рестарт" изпрати отворено писмо до новите депутати с призив за реформи и ясен ангажимент към европейското развитие на България.

Откриват се нови възможности за кандидатстване в Етап II на Програмата за енергийно обновяване на българските домове
24 Април 2023 Пъблик сървисис

Програмата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап II“, част от Плана за възстановяване и устойчивост, предвижда за кандидатстващи до декември 2023 г. предоставяне на 80% безвъзмездна финансова помощ за енергийно обновяване. Изисква се обаче 20% самоучастие на собствениците, което би било основна бариера при кандидатстване, тъй като домакинствата срещат трудности за осигуряване на необходимите финансови средства в кратки срокове.

Таргетирайки този проблем, в Насоките за кандидатстване по Програмата вече е предвидена възможност за използване на т.нар. ЕСКО механизъм, или договор с гарантиран резултат. При този вид договаряне, ЕСКО компанията финансира инвестицията, която впоследствие се изплаща на 100% от осъществените бъдещи енергийни спестявания.

50 експерти, 150 препоръки за България: Коалиция “За зелен рестарт” представи специалния доклад “Мисия Енергиен преход” в дискусия с политици
29 Март 2023 myPR

Докладът беше обсъден на Кръгла маса с участието на кандидат-депутати от основните партии и експерти по климат и енергия.

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и АОБР: Приоритет са приемането в еврозоната, инвестициите в инфраструктура и работна ръка

Представителите на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“- Кирил Петков, Асен Василев, Божидар Божанов, Надежда Йорданова, и Кристина Петкова потвърдиха сходство в политиките си и приоритетите на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).