Световноизвестен квантов физик с лекция в Медицински университет - Пловдив
17 Май 2022 Татяна Белева

Световноизвестният квантов физик проф. Леандър Литов изнесе лекция в Медицински университет – Пловдив. Голямата наука за елементарните частици – квантовата физика, и медицината търсят решения за нови методи за онкотерапия.

„НБУ в ЦЕНТЪРа“ отбелязва 130 години „Върви, народе възродени“
16 Май 2022 myPR

На 15-ти май се навършват 130 години от написването на стихотворението „Кирил и Методий“ („Върви, народе възродени“) на Стоян Михайловски, станало впоследствие всеучилищен химн.

Студентка на ВСУ „Черноризец Храбър“ е избрана за законодателен сътрудник на Народното събрание

Тансу Осман - петокурсничка в специалност "Право" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, е избрана за законодателен сътрудник на Народното събрание на Република България.

Безплатна академия помага на учениците в София да наваксат пропуските през лятото
12 Май 2022 Заедно в час

Безплатна лятна академия за ученици от 1 до 12 клас ще подкрепи наваксването на пропуските от онлайн обучението в София това лято. Академията се провежда за дванадесета поредна година и се организира от фондация „Заедно в час” в две Столични училища.

PVH EUROPE увеличава ангажираността си за устойчиво бъдеще чрез партньорство с компанията INFINITED FIBER
10 Май 2022 United Partners

PVH Europe, централата на PVH Corp. обявява многогодишно партньорство с компанията за "кръгови" модни технологии Infinite Fiber за повишаване на устойчивостта на продуктите, предлагани в Европа под емблематичните марки собственост на PVH Corp. - Calvin Klein и TOMMY HILFIGER.

Как се създава и управлява ефективно бюджет - безплатен уъркшоп
10 Май 2022 3CON

Компаниите CONSENDO и Contro организират безплатен онлайн уъркшоп за финансова грамотност „Ефективно създаване и контролиране на бюджет“. Обучението ще се проведе на 13 май (петък) от 14,30 до 16,00 ч.

Участниците в уъркшопа ще имат възможност да научат колко е необходимото време за създаване, одобрение и контрол на бюджети, как да съкратят времето, което отделят за тази дейност с до 80%, как да елиминират хартията, която използват с до 90%, как собствениците на бизнес да променят ценовата си политика и още много тактики за изграждане на успешен бизнес.

Всеки участник в уъркшопа освен знания, ще получи и промоционална цена за участие в едномесечното практическо обучение „Управлявай успешно финансите на бизнеса си“, както и отстъпка за услугите на Contro – бизнес софтуер за дигитализация, управление и контрол на фирмени бюджети, разходи и договори.

Информационен ден за кандидат-студенти
10 Май 2022 myPR

На 14. май 2022 г. в книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ ще се проведе „Информационен ден за кандидат-студенти“ от 11.00 ч. до 15.00 ч.