Представяне на монографията „Рицарите на американската реклама“ с автор Даниела Кадийска

Център за книгата и департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ представят „Рицарите на американската реклама: Истории за креативност, дързост и вдъхновение“ с автор Даниела Кадийска на 23. май 2024 г. от 18.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Емине Садкъ гостува в Русе, София и Брюксел със своя „Керван за гарвани“
14 Май 2024 myPR

Добилият легендарна популярност дебютен роман на Емине Садкъ „Керван за гарвани“ тръгва на мини турне.

Университетски клуб „Кинороман“: Разговор за романа „Eлегантността на таралежа“ на Мюриел Барбери и едноименния филм на Мона Ашаш

Център за книгата и Франкофонски център за академични постижения в НБУ канят на среща на университетския клуб „Кинороман“ (Cinéroman) с тема „Разговор за романа „Eлегантността на таралежа“ на Мюриел Барбери и едноименния филм на Мона Ашаш“ на 15 май 2024 г. от 17.30 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ с адрес ул. „Г. С. Раковски“ 191 Б.

За режисьора Въло Радев, писателя Михаил Кремен и други герои от Десети пехотен Родопски полк
13 Май 2024 Татяна Белева

Книга с историите на още редица забравени достойни българи ще бъде представена в София на 14 май

Забравени достойни и забележителни българи, оставили трайна следа в родната история, възкресява в сборника си „Сенки и лица от Десети пехотен Родопски полк“, първа част, авторът Георги Кременаров. Сред героите в сборника от шест студии са режисьорът и сценарист Въло Радев, писателят мемоарист Михаил Кремен, командирите на полка Кирил Христов и Веселин Вълков, Кирил Сидеров, Васил Влайков, редникът Петко Кременаров.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 133 години от рождението на Михаил Булгаков

Михаил Булгаков ще бъде представен от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на „НБУ В ЦЕНТЪРа“ на 15. май 2024 г. в 10.00 ч.
Книгите на Михаил Булгаков могат да бъдат закупени на ул. „Г. С. Раковски“ №191Б.

Представяне на монографията „Нови 5G поколение мобилни клетъчни системи“ с автор Росен Пасарелски

Център за книгата и департамент „Телекомуникации“ представят монографията „Нови 5G поколение мобилни клетъчни системи“ с автор Росен Пасарелски на 15. май 2024 г. от 16.20 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Четем за Европа: Поетическо четене и артистичен пърформънс

Франкофонският център за академични постижения и департамент „Чужди езици и култури“ в НБУ отправят покана за „Четем за Европа: Поетическо четене и артистичен пърформънс“ на 9 май от 17.30 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ с адрес ул. „Георги С. Раковски“ 191Б. Събитието е посветено на Деня на Европа – 9 май и Деня на българската писменост, просвета и култура – 24 май.