Поредиците за Хари Потър и феята от захарницата – Ванилия са най-слушани детски аудиокниги у нас
1 Юни 2023 myPR

Потреблението на съдържание за подрастващи в Storytel вече достигна 10%

Представяне на „Мобилният потребител“ от Димитър Трендафилов

Център за книгата и департамент „Икономика“ представят монографията „Мобилният потребител“ с автор Димитър Трендафилов на 1. юни 2023 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Нов български университет на Пролетния базар на книгата

Изданията на Нов български университет са разположени в шатра №52 и могат да бъдат разгледани до 4 юни, когато е последният ден на най-големия базар на книга в страната. Част от книгите могат да бъдат закупени с 20 % отстъпка. Изложени са най-новите университетски заглавия.

„Вятърът, духът, дъхът” – да живееш с болката на отсъствието
25 Май 2023 myPR

Издателство ICU добавя в каталога си румънската носителка на множество литературни награди – Андрея Расучану, и романа ѝ „Вятърът, духът, дъхът“ (преводач Лора Ненковска).

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Параграф 22“ от Джоузеф Хелър

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Параграф 22“ от Джоузеф Хелър“ на 31. май 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България след номинацията за „Букър“
22 Май 2023 myPR

Романът на Георги Господинов „Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България, след като бе селектиран в краткия списък за най-престижната международна награда, давана за конкретна творба - Booker International.

24 КНИГИ ЗА 24-ТИ МАЙ – CELESTYAL ПОЛУЧИ ПОДАРЪК ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ НА КОРАБИТЕ СИ

Специална селекция от книги на български език, сред които класически и съвременни наши автори като Вазов, Йовков, Алеко Константинов и Георги Милков отплава на борда на Celestyal Olympia и Celestyal Crystal

Careershow