„Птиците на моята хранилка“, „Майска нощ с феята-кандилка“ и „Не-дивите животни на града" - най-новите предложения за деца на издателство „Българска илюстрация“
7 Декември 2023 ARUNA PR Advisory

Създаденото преди три години „малко издателство с големи надежди“ „Българска илюстрация“ изпраща 2023 г. с три нови заглавия, следвайки мисията си да помага на подрастващите читатели по пътя на самопознанието и уважението към природата с творби на съвременни български автори и илюстратори.

Дискусия около сборника „Войната и „борбата за мир“ в литературата на НРБ“ – книга 23 от поредицата „Литературата на НРБ: История и теория“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ канят на дискусия около сборника „Войната и „борбата за мир“ в литературата на НРБ“, книга 23 от поредицата „Литературата на НРБ: История и теория“, на 13. декември 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет.

Книгата „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ с международно кулинарно отличие
7 Декември 2023 M3 Communications Group, Inc.

Новата книга на Максим Бехар бе призната за най-добрата кулинарна книга за Африка в света за 2023 г. сред автори от над 200 държави

Представяне на монографията „Вярващ, но не религиозен“ от Теодора Карамелска

Център за книгата представя монографията „Вярващ, но не религиозен: Български контексти на холистичната спиритуалност“ с автор Теодора Карамелска на 11. декември 2023 г. от 14.40 ч. в книжарницата на Нов български университет.

„Вълшебника“ от Колъм Тойбин показва лицето на Томас Ман, което не познавате
5 Декември 2023 myPR

Най-новото заглавие в каталога на ICU пасва като дълго търсено парченце в пъзела на издателския план.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през ноември 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Изложба „От Икар до космическия туризъм“

Изложбата от книги, статии и аудиовизуални документи включва документи, които са част от традиционните и електронни колекции на Библиотеката на Нов български университет.