„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 120 години от рождението на Пабло Неруда

Пабло Неруда ще бъде представен от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 12. юли 2024 г. в 10.00 ч.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през юни 2024 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Представяне на монографията „Емоционалната интелигентност“ с автор Любомир Джалев

Център за книгата и департамент „Когнитивна наука и психология“ канят на представяне на монографията „Емоционалната интелигентност: Възникване на парадигмата, обяснителни теории и измерване“ с автор Любомир Джалев на 28. юни 2024 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с водещ проф. д-р Лилия Гурова и дискутант доц. д-р Милена Мутафчиева.

Изложба „Пътешествие през времето“

В летните месеци Библиотеката на Нов български университет предлага изложба от книги „Пътешествие през времето“. Фокус на изложбата са извори за историята на България. Включва книги с публикувани пътеписи на пътешественици, преминали през територията на страната, писма, дневници, спомени и мемоари. Изворите дават ценна информация за бита, обичаите, религиозните практики, политическия живот, икономическото състояние и култура.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 124 години от рождението на Антоан дьо Сент-Екзюпери

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ продължава своята традиция за честване на годишнини на значими български и световни автори.
Антоан дьо Сент-Екзюпери ще бъде представен от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 29. юни 2024 г. в 10.00 ч.

Представяне на сборника „Психомоторни интервенции за психично здраве“

Център за книгата и департамент „Здравеопазване и социална работа“ канят на представяне на сборника „Психомоторни интервенции за психично здраве: Деца и юноши: Подход за развитие, ориентиран към движението и тялото“, издание на Българска асоциация за развитие на психомоториката (БАМПТ) на 27. юни 2024 г. от 14.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през май 2024 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.