Благотворителни фитнес тренировки подкрепят достъпа до качествено образование на учениците в България
24 Февруари 2023 Заедно в час

С благотворителни тренировки и много допълнителни възможности през следващите три месеца фитнес Атама ще подкрепи работата на фондация “Заедно в час”

Амбициозен проект анализира мотивацията на новото поколение изследователи, фокусира се и върху социалния имидж на учения
23 Февруари 2023 Татяна Белева

Мотивацията на новото поколение учени за постигане на върхови професионални резултати и неговият имидж в обществото са атрактивните акценти в стартиралия иновативен проект, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ (КП-06-ПН65/15 от 15.12.2022). Базова организация за осъществяване на проекта „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“ е Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив.

Публична дискусия „Войната в Украйна: Руските гледни точки“

Департамент „Политически науки“ и книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ канят на публична дискусия „Войната в Украйна: Руските гледни точки“ на 24 февруари 2023 г. от 17.00 ч. Освен на място на деня в НБУ в ЦЕНТЪРа на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б събитието ще бъде излъчено и в Zoom.

ЦРСББ представя проекта „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“
21 Февруари 2023 Татяна Белева

Иновативен проект „Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“ стартира Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив. Амбициозната разработка е финансирана от Фонд „Научни изследвания“ (КП-06-ПН65/15 от 15.12.2022). Продължителността на проекта е 36 месеца.

Меморандум между три университета дава шанс на млади предприемачи от Пловдив
20 Февруари 2023 ПР агенция Golden Crown

Университетът по хранителни технологии, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски и Медицинският университет-Пловдив, скрепиха новите си партньорски отношения с подписването на меморандум за развитие на иновативни предприятия в зала „Хоризонт“ в УХТ.

Над 200 души от 10 държави участваха в курс за профилиране на неизвестни извършители на престъпления на ВСУ „Черноризец Храбър“

При огромен интерес се проведе третото издание на курса „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления (криминалистически и психологически аспекти)“, организиран от Юридическия факултет на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”.

Бранимир Ботев става „Почетен професор на Университета по хранителни технологии”
20 Февруари 2023 ПР агенция Golden Crown

Президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България Бранимир Ботев да бъде удостоен със званието „Почетен професор на Университета по хранителни технологии” реши Академичният съвет на висшето училище.

Careershow