Творческата агенция Nitram става част от DDB Group
30 Ноември 2021 myPR

Агенцията ще запази своята творческа независимост и ще разшири дейността си, като предлага медийни, PR и BTL услуги чрез специализираните компании на групата.

Flex офисът – иновативен отговор на новата бизнес реалност

Гъвкавите пространства се превърнаха в търсена алтернатива на традиционните наети площи

През 2020: Сватба и парти по твоите стандарти!
30 Ноември 2021 Event NewLive Agency

Не е нужно сайтът ни да е със завъртяни шрифтове или хиляди снимки на цветя и котенца, за да разбереш, че организираме и правим по най-добрия начин твоето парти, сватба, бал или купон! Ние не сме просто „сватбена агенция“, ние сме фирмата, която прави събития в България по най-добрия начин!

EY подкрепя развитието на жени предприемачи от 18 държави, включително и от България
30 Ноември 2021 V+O Communication

За 14-та поредна година EY(Ernst & Young) продължава да подкрепя амбициозни дами предприемачи, организирайки международната лидерска програма EY Entrepreneurial Winning Women ™. Тя е насочена към жени, които управляват собствен бизнес и се стремят да го развият в световен мащаб. Програмата им предоставя съвети, ресурси и достъп до глобална бизнес общност от съмишленици, за да им помогне да отключат пълния си потенциал и да постигнат амбициозни цели за растеж на компаниите си.
Тази година в инициативата са селектирани 63 представителки от 18 държави в Европа, Близкия Изток, Индия и Африка, включително и от България. Те управляват компании в различни сфери, но общото между тях е, че притежават съществен дял от бизнеса, компаниите им са на поне 12 месеца и имат приходи, по-високи от 1 млн. евро за 2020 г.

Руската компания Uranium One Holding N.V. ще разработва находище на литий в Аржентина

Компанията на „Росатом“ Uranium One Holding N.V. сключи споразумение с Alpha Lithium Corporation за съвместно предприятие за разработване на литиевото находище Tolillar в Аржентина. То е с площ 27 500 хектара и се намира в световноизвестния „литиев триъгълник“ в провинция Салта в Аржентина. Там са съсредоточени сериозни ресурси на хидроминерална суровина с висока концентрация на литий.

Европейският съвет по иновации на ЕК обяви най-иновативните градове в Европа, жените новатори и най-иновативните обществени поръчки за 2021 г.
29 Ноември 2021 Action Global Communications Bulgaria

Европейският съвет по иновации (ЕСИ) на Европейската комисия (ЕК) обяви най-иновативните градове в Европа, жените с най-голям принос в областта на иновациите и проектите за най-иновативни обществени поръчки за 2021 година. Победителите в трите основни групи бяха обявени в рамките на Срещата на върха на ЕСИ.

Всеки трети бойкотира търговци, които не приемат безкешови плащания
29 Ноември 2021 myPR

Близо ⅓ от българите отказват да пазаруват в обект, в който може да се плати единствено с кеш. Това показва проучване, проведено от норвежката платформа за мобилни разплащания Settle.