Новини на агенция

Ваканционна работилница за ученици „Играя и зная“

Студенти от Нов български университет забавляват и обучават безплатно ученици през ваканцията в Център за книгата. За участие в отделните работилници е необходима регистрация на телефон 02/8110296 от 9.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден.

Международна изложба „Приключението Fine arts & ERUA: Фотографии, импасто и абстрактна живопис“

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за посещение на международна изложба „Приключението Fine arts & ERUA: Фотографии, импасто и абстрактна живопис“ от 15 юли до 15 август на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Откриването ще бъде на 15 юли в 17:00 часа с водещ гл. ас. д-р Румен Кожухаров от департамент „Дизайн“.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 120 години от рождението на Пабло Неруда

Пабло Неруда ще бъде представен от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 12. юли 2024 г. в 10.00 ч.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през юни 2024 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Представяне на монографията „Емоционалната интелигентност“ с автор Любомир Джалев

Център за книгата и департамент „Когнитивна наука и психология“ канят на представяне на монографията „Емоционалната интелигентност: Възникване на парадигмата, обяснителни теории и измерване“ с автор Любомир Джалев на 28. юни 2024 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с водещ проф. д-р Лилия Гурова и дискутант доц. д-р Милена Мутафчиева.

Изложба „Пътешествие през времето“

В летните месеци Библиотеката на Нов български университет предлага изложба от книги „Пътешествие през времето“. Фокус на изложбата са извори за историята на България. Включва книги с публикувани пътеписи на пътешественици, преминали през територията на страната, писма, дневници, спомени и мемоари. Изворите дават ценна информация за бита, обичаите, религиозните практики, политическия живот, икономическото състояние и култура.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 124 години от рождението на Антоан дьо Сент-Екзюпери

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ продължава своята традиция за честване на годишнини на значими български и световни автори.
Антоан дьо Сент-Екзюпери ще бъде представен от Димитра Канева във видео, което ще се излъчи във фейсбук и инстаграм страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 29. юни 2024 г. в 10.00 ч.