Новини на агенция

Неприемливо е да се променя данъчна система, която осигурява балансиран бюджет

Това е позицията на Българската търговско-промишлена палата по повод предложенията на КНСБ за данъчна реформа.

Дни на отворените врати за къщата на Иван Грозев в Карлово

Уважаеми ценители на българското историческо наследство, предлагаме на вашето внимание една прекрасна възможност да обогатите знанията си и да усетите духа на една отминала епоха, оставила завинаги своя отпечатък върху съдбата на Родината.

Увеличението на заплатите на служителите в държавната администрация е пир по време на чума

На 29 септември, събота, беше проведено „екстрено" заседание на НСТС в нарушение на всички правила и срокове за свикване и провеждане. Писмена информация за това заседание беше получена от социалните партньори в петък, 28 август в 19:30 часа и насрочено за следващия ден в 14 часа.

Законът за обществените поръчки трябва да бъде модернизиран

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) представи позиция по промените в Закона за обществените поръчки, свързани с изискванията на европейското законодателство за кръга на възложителите и случаите на допустими промени в хода на изпълнение на поръчките.

Патриарха на градежа - филм за първия председател на БТПП Иван Грозев

Филмът „Патриарха на градежа“, дело на Българската търговско-промишлена палата и Five Star Media Group, ще бъде представен пред широката публика още в началото на септември.

Почетна диплома за Нейно превъзходителство г-жа Сри Расджид

Българската търговско-промишлена палата отличи с почетна диплома Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в София, по повод приключването на мандата й в нашата страна. Цветан Симеонов, председател на БТПП, връчи дипломата по време на официалното представяне на книгата на посланик Расджид „Изкуството на дипломацията", което се проведе в Националната галерия.

Илюстрация на нетърпимост и прогноза на БТПП

Поредна  илюстрация на нетърпимостта на управляващите към организации, които говорят обективно дори да се налага да бъдат критични към властта.